Rögzítő nevezéktan Hikvision módra

Hikvision Hiwatch Series nevezektan rogzitő banner

Korábbi blogposztunkban bemutattuk, hogy a Hikvision hogyan is nevezi el HiWatch kameráit, és milyen kulcsfontosságú információkat tudhatunk meg belőle. Cikkünk megjelenése után rengeteg felkérést kaptunk partnereinktől, hogy mutassuk be a rögzítőket is hasonló nyomvonal mentén.

Hogy miért érdekel egy ilyen nevezéktan bárkit? Nos, a Hikvision, a világ vezető innovatív videomegfigyelő termékeket és megoldásokat kínáló vállalataként fontosnak tartja, hogy partnerei a lehető legkönnyebben igazodjanak a termékei között, ezért a termékek elnevezésébe belekódolja azok legfontosabb specifikációt. A viszonteladók és telepítők számára ez azért releváns, mert a termék nevére pillantva rögtön megtudhatják ezeket, így időt, energiát spórolva. Vége a végtelen gyártói dokumentációkban való kutatásnak, vége a termék adminisztrációs menüjében turkálásnak.      

A Hikvision szerencsére a Hiwatch Series esetében is alkalmazta ezen bevált módszert, így most lehetőségünk van bemutatni, hogy hogyan is néz ki a rögzítők nevezéktana:

Hikvision Hiwatch Series nevezektan rogzito keplet
Hikvision Hiwatch rögzítők nevezéktana
 1. A HW betűk a HiWatch betűket kódolják minden esetben. Az ezt követő betű lehet:
  N: ez esetben Hálózati Rögzítőről beszélünk, vagy lehet
  D: ez esetben Analóg rögzítőhöz van szerencsénk.
 2. Az első kötőjel utáni első betűből megtudhatjuk, hogy milyen a platform családdal van dolgunk:
  Hálózati rögzítők esetében ez a szám lehet: 2 / 3 / 4, míg
  Analóg rögzítők esetében a 5 / 6 / 7 –es családokról beszélhetünk
  A betűt követő szám különböző fizikai kialakítású házakat jelöl, de azonos tudású kamerákról beszélhetünk.
 3. Ezt követőleg megtudhatjuk, hogy rögzítőnk hány merevlemezt képes kezelni. Értelemszerűen az 1 az 1 HDD kezelésére képes rögzítőket jelöli, 2 = 2 HDD, 4 = 4 HDD és így tovább.
 4. A következő két szám azt adja meg, hogy rögzítőnk hány videócsatorna kezelésére
  04 = 4 csatorna
  08 = 8 csatorna
  16 = 16 csatorna

Alapvetően ezek a legfontosabb információk, amit a gyártó minden esetben feltüntet.
A Kiegészítő információkat a következőben kódolja gyártó, ha az adott termék rendelkezik az adott funkcióval.

 1. Rögzítőnk anyagi minőségéről kaphatunk visszajelzést ezen kódrészletben. Alapértelmezett esetben mindig műanyagházas termékhez van szerencsénk, ha csak nem ’M’ betű szerepel ezen kódpozícióban, mert akkor fémházas készülékről beszélhetünk.
 2. Alapértelmezett esetben H.264 tömörítési eljárást használó rögzítővel van dolgunk, ha viszont ’H’ jelölést látunk ezen betűpozícióban, akkor az a H.265 tömörítési eljárást meglétét adja tudtul.
 3. Alapértelmezett esetben rögzítőnk PoE(PoC) nélküli. Ha viszont 4P / 8P jelölést olvasunk ki ezen kódrészletből, akkor rögzítőnk rendre 4 / 8 PoE(PoC) interfésszel rendelkezik.
 4. Végül, de nem utolsó sorban megtudhatjuk rögzítőnkről, milyen kiegészítővel rendelkezik. A ’/WI’ megjelölés a WiFi jelenlétét adja meg, míg a ’/Gx’, ahol x egy szám, az eszköz generációját kódolja

Vegyünk pár példát:

HWN-4216MH-16P
Ezen rögzítő tehát egy olyan Hikvision HiWatch 4-es platformcsaládhoz tartozó, fémházas, 2 HDD kezelésére alkalmas 16 csatornás hálózati rögzítő, mely támogatja a H265 tömörítési eljárást, és 16 PoE(PoC) interfésszel rendelkezik.

HWD-7216MH-G2
Ezen rögzítő tehát egy olyan 2. generációs Hikvision HiWatch 7-es platformcsaládhoz tartozó, fémházas, 2 HDD kezelésére alkalmas 16 csatornás analóg rögzítő, mely támogatja a H265 tömörítési eljárást is.

Tetszett az írásunk?
Ossza meg blogposztunkat barátaival most!